Интернационализација школе

Интернационализација школе

У Научном клубу Ниш 23. маја представљен пројекат о интернационализацији школе[:]Picture 415

”Интернационализација школе и прилагођавање европском образовном оквиру путем учешћа у  Erazmus+ програму Европске уније” пројекат је који су у Научном клубу Ниш представили чланови тиме за европске пројекте Школе за основно и средње образовање ”14. октобар” из Ниша.

Фондација Темпус, која је у Србији задужена за спровођење одређених компоненти Erazmus + програма, омогућила је школама из Србије да први пут током 2017. године аплицирају и добију могућност да учествују у KA1 пројектима мобилности за школе. Ту прилику искористили су запослени у Школи за основно и средње образовање ”14. октобар” којима је пројекат омогућио да се стручно усавршавају на семинарима на Кипру, у Италији и Шпанији.

Кроз пројекат мобилности похађали су семинаре из области: Специфичне тешкоће у учењу; Разумевање поремећаја из спектра аутизма – интервенције и Менаџмент школе. Како научено примењују у свом раду са ученицима и како шире колегама своје искуство, пристунима су говорили Миша Ј. Љубеновић, директор школе, Марија Жикић, специјални дефектолог и координаторка тима, Ана Ивановић, наставница физичког васпитања, и Соња Здравковић, наставница математике.

Презентацији је присуствовало 45 наставника.

Остале активности