Зимска школа у Научном клубу Лесковац

Зимска школа у Научном клубу Лесковац

Током фебруара, у за децу из Лесковца и околине организоване су радионице из разних научних области

И ове године Научни клуб Центра за стручно усавршавање у образовању организовао је Зимску школу, под слоганом Да нам зимски дани прођу уз осмех и добре успомене, за сву децу из Лесковца и околине.

Oд 1. до 14. фебруара организоване су радионице из више научних области, и то: физике, ликовне уметности, енглеског језика, екологије, математике, роботике и програмирања, географије, микологије…

Да је школа била занимљива говори број деце који је посећивао и пратио предавања и радионице. Неке од активности биле су и радионице по пројектима „Мистерија игре“, „Магичне кутије“ и „Тајне лесковачке прошлости“ као и округли сто пројекта „Тајне микологије“.

Учесници ових радионица су математику, историју, археологију и физику упознали на потпуно другачији начин кроз интерактивне активности, експерименте и огледе, a заједно су долазили до решења и закључака. Поред чланова Миколошког друштва ЈУГ, у свет микологије полазнике су увели и наставници и ученици, који су учествовали на пројекту, преносећи искуства и утиске са радионица и излета.

Аутори и реализатори су доказали да наука може да буде занимљива и забавна, а зимски распуст квалитетно проведено време за децу са југа.

                         

 

 

 

Остале активности