Радионица о Тесли у Научном клубу Лесковац

Радионица о Тесли у Научном клубу Лесковац

Ученици основних школа у Лесковцу су током децембра учествовали у радионици о Николи Тесли

У четвртак, 12. децембра, одржане су радионице у оквиру пројекта „Наш ненадмашни геније“, који се реализује и финансира по Јавном позиву Центра за промоцију за школску 2019/2020. годину.  Учесници радионица били су ученици VIII разреда основних школа и ученици ШОСО „11. октобар“ из Лесковца.

Циљеви овог пројекта су упознавање учесника пројекта са ликом и проналасцима нашег славног научника Николе Тесле и његовим проналасцима који су променили 20. и 21. век; оспособљавање учесника да самостално кроз практичан рад састављају делове сложенијих струјних кола; опремање Научног клуба Теслиним трансформаторима и Теслином куглом и моделом обртног магнетног поља; укључивање и социјализација деце са посебним потребама у рад Научног клуб.

Ученици су уз подршку наставника израдили моделе Теслиног трансформатора које ће користити у настави. Аутори и реализатори пројекта су: Предраг Стојановић, наставник физике ОШ „Петар Тасић“, Драган Стошић, наставник физике ОШ „Вожд Карађорђе“ и Миодраг Мићовић, наставник техничког образовања ШОСО „11. октобар“ из Лесковца.

 

Остале активности