Radionica o Tesli u Naučnom klubu Leskovac

Radionica o Tesli u Naučnom klubu Leskovac

Učenici osnovnih škola u Leskovcu su tokom decembra učestvovali u radionici o Nikoli Tesli

U četvrtak, 12. decembra, održane su radionice u okviru projekta „Naš nenadmašni genije“, koji se realizuje i finansira po Javnom pozivu Centra za promociju za školsku 2019/2020. godinu.  Učesnici radionica bili su učenici VIII razreda osnovnih škola i učenici ŠOSO „11. oktobar“ iz Leskovca.

Ciljevi ovog projekta su upoznavanje učesnika projekta sa likom i pronalascima našeg slavnog naučnika Nikole Tesle i njegovim pronalascima koji su promenili 20. i 21. vek; osposobljavanje učesnika da samostalno kroz praktičan rad sastavljaju delove složenijih strujnih kola; opremanje Naučnog kluba Teslinim transformatorima i Teslinom kuglom i modelom obrtnog magnetnog polja; uključivanje i socijalizacija dece sa posebnim potrebama u rad Naučnog klub.

Učenici su uz podršku nastavnika izradili modele Teslinog transformatora koje će koristiti u nastavi. Autori i realizatori projekta su: Predrag Stojanović, nastavnik fizike OŠ „Petar Tasić“, Dragan Stošić, nastavnik fizike OŠ „Vožd Karađorđe“ i Miodrag Mićović, nastavnik tehničkog obrazovanja ŠOSO „11. oktobar“ iz Leskovca.

 

Ostale aktivnosti