„Magične kutije“ ti otkrivaju tajne prirode!

„Magične kutije“ ti otkrivaju tajne prirode!

U subotu 21. decembra 2019. godine održane su radionice iz projekta „Magične kutije“ koji se realizuje i finansira po Javnom pozivu Centra za promociju za školsku 2019/2020 godinu. 

Učesnici radionica bili su učenici od VI do VIII razreda osnovne škole „Vožd Karađorđe“.

Na ovoj aktivnosti nije bilo gotovih rešenja ni predavanja. Učesnici su upoznali fizičke pojave kroz zanimljive oglede. Radionicama i eksperimentima iz oblasti magnetizma, ravnoteže, svetlosti i električne energije učenici su samostalno dolazili do rešenja i zaključaka. Prezentovali su svoja rešenja zadatka i tako od kutije do kutije, učili su kroz oglede.

Učesnici su proširili svoja znanja i ojačali sebe da samostalno izvode eksperimente i zaključke ali su projektom ojačani i resursi Naučnog kluba Leskovac koji će omogućiti da projekat živi i nakon završetka. „Magične kutije“ ostaće dostupne nastavnicima koji budu želeli da sa svojim učenicima isprobavaju eksperimente iz ovih oblasti.

Autori i realizatori projekta su: Predrag Stojanović, nastavnik fizike OŠ „Petar Tasić“ i Dragan Stošić, nastavnik fizike OŠ „Vožd Karađorđe“.

Ostale aktivnosti