Zimska škola u Naučnom klubu Leskovac

Zimska škola u Naučnom klubu Leskovac

Tokom februara, u za decu iz Leskovca i okoline organizovane su radionice iz raznih naučnih oblasti

I ove godine Naučni klub Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju organizovao je Zimsku školu, pod sloganom Da nam zimski dani prođu uz osmeh i dobre uspomene, za svu decu iz Leskovca i okoline.

Od 1. do 14. februara organizovane su radionice iz više naučnih oblasti, i to: fizike, likovne umetnosti, engleskog jezika, ekologije, matematike, robotike i programiranja, geografije, mikologije…

Da je škola bila zanimljiva govori broj dece koji je posećivao i pratio predavanja i radionice. Neke od aktivnosti bile su i radionice po projektima „Misterija igre“, „Magične kutije“ i „Tajne leskovačke prošlosti“ kao i okrugli sto projekta „Tajne mikologije“.

Učesnici ovih radionica su matematiku, istoriju, arheologiju i fiziku upoznali na potpuno drugačiji način kroz interaktivne aktivnosti, eksperimente i oglede, a zajedno su dolazili do rešenja i zaključaka. Pored članova Mikološkog društva JUG, u svet mikologije polaznike su uveli i nastavnici i učenici, koji su učestvovali na projektu, prenoseći iskustva i utiske sa radionica i izleta.

Autori i realizatori su dokazali da nauka može da bude zanimljiva i zabavna, a zimski raspust kvalitetno provedeno vreme za decu sa juga.

                         

 

 

 

Ostale aktivnosti