Изложба о Миланковићу

Изложба о Миланковићу

У петак, 10. маја, у Галерији науке и технике САНУ, отворена је изложба „Животни циклуси Милутина Миланковића“

На отварању су говорили академик Зоран Петровић, директор Галерије науке и технике САНУ, мр Славко Максимовић, председник Удружења „Милутин Миланковић“ и др Марко Крстић, в.д. директора Центра за промоцију науке. Догађај је модерирала др Тања Аднађевић, руководилац Сектора програмских активности.

Кроз ову поставку посетиоци ће имати прилику да упознају неколико страна личности Милутина Миланковића и увиде колико је неизбрисив траг који је оставио у свакој области којом се бавио.

Поред тога што је био професор, Милутин Миланковић био је и вечити ђак, научник који је објаснио теорију настајања ледених доба, врхунски грађевински инжењер, школован у угледној Бечкој техничкој школи, први српски доктор наука у овој области, некадашњи директор Астрономске опсерваторије у Београду, професор небеске механике, теоријске физике и рационалне механике.

Изложба „Животни циклуси Милутина Миланковића“ један је од програма организованих у оквиру националне научнопопуларне манифестације Мај месец математике која ће за посетиоце бити отворена до краја месеца.

Остале активности