Разговори с наставницима

Разговори с наставницима

У Галерији на Андрићевом венцу, у недељу, 12. маја, окупили су се неки од најмаштовитијих наставника математике из Србије

У Галерији на Андрићевом венцу, у недељу, 12. маја, одржани су инспиративни разговори под слоганом „Акциони потенцијал математике“. Наталија Будински из Руског Крстура, Данило Боровница из Кикинде, Аница Тричковић из Житорађе, Небојша Илић из Кучева, Ана Ружић и Сања Јечменица из Београда, поделили су „пелцер“ занимљивих часова и показaли нам да математичке вибрације таласају целу Србију.

Присутнима је представљен и пројекат Scientix, који представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава.  Ова мрежа пружа велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника.

Учесници радионице су имали прилику да из прве руке сазнају од Scientix амбасадора, Анице Тричковић, Наталије Будински и Данила Боровнице, детаље о Scientix порталу и могућностима које пружа пројекат.

Програм „Акциони потенцијал математике“ део је ширег оквира Математичка мапа Србије, а све под окриљем манифестације Мај месец математике, коју Центар за промоцију науке организује већ осам година заредом. Након месец дана мапирања и 90 пријава из 45 градова, комисија Центра за промоцију науке изабрала је најразиграније примере наставе математике. Пет најбољих примера добре наставне праксе снимљени су у школама у којима одабрани наставници раде. Настојаћемо да преко ових видеа у читавој Србији наставнике математике инспиришемо на нове идеје.

Др Марко Крстић, в.д. директора Центра за промоцију науке, уручио је ваучере за годишњу претплату на Елементе, као и комплет издања за најбоље наставнике и њихове школе. Партнери Центра за промоцију науке из софтверске фирме Extreme додели су лиценце за ESET сигурносни систем.

Остале активности