Razgovori s nastavnicima

Razgovori s nastavnicima

U Galeriji na Andrićevom vencu, u nedelju, 12. maja, okupili su se neki od najmaštovitijih nastavnika matematike iz Srbije

U Galeriji na Andrićevom vencu, u nedelju, 12. maja, održani su inspirativni razgovori pod sloganom „Akcioni potencijal matematike“. Natalija Budinski iz Ruskog Krstura, Danilo Borovnica iz Kikinde, Anica Tričković iz Žitorađe, Nebojša Ilić iz Kučeva, Ana Ružić i Sanja Ječmenica iz Beograda, podelili su „pelcer“ zanimljivih časova i pokazali nam da matematičke vibracije talasaju celu Srbiju.

Prisutnima je predstavljen i projekat Scientix, koji predstavlja najveću evropsku mrežu nastavnika prirodnih nauka, koja povezuje nastavnike iz čitave Evrope i omogućava razmenu njihovih praksi i iskustava.  Ova mreža pruža veliki broj alata, sistema podrške i mogućnosti za kontinuiranu obuku nastavnika.

Učesnici radionice su imali priliku da iz prve ruke saznaju od Scientix ambasadora, Anice Tričković, Natalije Budinski i Danila Borovnice, detalje o Scientix portalu i mogućnostima koje pruža projekat.

Program „Akcioni potencijal matematike“ deo je šireg okvira Matematička mapa Srbije, a sve pod okriljem manifestacije Maj mesec matematike, koju Centar za promociju nauke organizuje već osam godina zaredom. Nakon mesec dana mapiranja i 90 prijava iz 45 gradova, komisija Centra za promociju nauke izabrala je najrazigranije primere nastave matematike. Pet najboljih primera dobre nastavne prakse snimljeni su u školama u kojima odabrani nastavnici rade. Nastojaćemo da preko ovih videa u čitavoj Srbiji nastavnike matematike inspirišemo na nove ideje.

Dr Marko Krstić, v.d. direktora Centra za promociju nauke, uručio je vaučere za godišnju pretplatu na Elemente, kao i komplet izdanja za najbolje nastavnike i njihove škole. Partneri Centra za promociju nauke iz softverske firme Extreme dodeli su licence za ESET sigurnosni sistem.

Ostale aktivnosti