Како да будеш научник код куће?

Како да будеш научник код куће?

У Научном клубу у Ужицу 22. септембра почеле радионице ”Како да будеш научник код куће?”[:]Otvaranje-CPN-Uzice-057

Серија научно-популарних предавања и радионица под називом ”Како да будеш научник код куће?” почела је у четвртак, 22.септембра у Научном клубу у Ужицу. Теме које се обрађују везане су за математику, физику и астрономију, а аутор и реализатор пројекта је Мирослав Филиповић, физичар.

Једночасовна интерактивна предавања се одржавају једном недељно у просторијама Научног клуба у Ужицу. Следеће предавање је заказано за четвртак, 29. септембар у 20 часова и биће посвећено гравитационим таласима.

”Како да будеш научник од куће?” обухвата десет интерактивних предавања. На предавањима из физике ће бити речи о квантној физици и теорији релативности, као и о текућим експериментима на великим светским институтима.

На математичким предавањима учесници ће тражити највећи прости број, сазнаће које су то недоказане теореме о простим бројевима и којих су то шест миленијумских проблема.

На предавањима из астрономије, ученици ће моћи да сазнају нешто више о еволуцији свемира и о садашњим космичким истраживањима.

Остале активности