„Климатска капсула“ на САМ форуму

„Климатска капсула“ на САМ форуму

Центар за промоцију науке учествовао је 19. октобра на Форуму менаџера „Хуманизација бизниса“ (САМ форуму) у Београду и том приликом представио своју награђивану уметничку инсталацију – „Климатска капсула“

Форум је организовала Српска асоцијација менаџера, а био је посвећен разматрању одрживог и одговорног модела пословања, који ће имати позитиван утицај на заједницу и животну средину. Кроз инспиративне приче шест лидера из Србије, присутни су имали прилику да се упусте у дискусију о актуелним трендовима у пословању и будућим изазовима.

Један од највећих изазова са којима се тренутно суочава не само пословни свет, већ и читаво човечанство, јесу климатске промене. Како би наш свет могао да изгледа 2057, ако се ништа не предузме, учесници Форума могли су да искусе захваљујући „Климатској капсули“ Центра за промоцију науке. Ова научно-уметничка платформа је директан позив на климатску акцију свим грађанима, подсећајући нас на јединственост позиције и поступања сваког од нас.

Окупљенима се обратила и в.д. директора Центра за промоцију науке др Марјана Бркић, која је уједно и једна од ауторки ове уметничке инсталације. Она је истакла колико је важно да сваки појединац препозна значај сопственог ангажовања и заједничког рада како би се оствариле позитивне промене, како у приватном тако и у пословном окружењу, и како бисмо се заједничким снагама суочили са климатским променама и спречили да дође до дубоких и неповратних негативних последица.

„Климатска капсула“ замишљена је као експериментални концепт који ће се кроз рефлективну праксу континуирано преиспитивати, мењајући своју форму, садржаје и програм до 2030. године. Усмерена је на праћење и критичко разматрање спровођења Циљева одрживог развоја Уједињених нација, као глобалног и општеприхваћеног механизма на путу ка одрживој и јединој могућој будућности.

Капсула ће до 2026. године бити представљена у десет земаља Југоисточне Европе, у оквиру пројекта Climateurope2.

Остале активности