И ове године позив је био подељен у две категорије. Категорија један намењена је пројектима промоције науке у научним клубовима широм Србије кроз коју могу аплицирати појединци, док је категорија два намењена научноистраживачким организацијама, факултетима, научностручним друштвима, центрима за стручно усавршавање, удружењима и локалним самоуправама.

На Јавни позив за финансијску подршку пројектима промоције науке ове године стигла је укупно 181 пријава. Од укупног броја пристиглих пријава, за финансирање у првој категорији одабрано је 11 пројеката (укупан буџет: 2.376.100 динара), а сваки пројекат биће реализован у два научна клуба. Као и претходних година, у оквиру Јавног позива, постојала је и посебна категорија која се односи на годишњи програм у 11 научних клубова широм Србије.

У другој категорији, финансирање је одобрено за 22 пројекта (укупан буџет: 7.184.669 динара).

Коначну ранг-листу пројеката можете погледати на следећем ЛИНКУ.

Овогодишње пријаве обухватиле су широк спектар тема, од СТЕМ области, вештачке интелигенције, роботике, фотонике и нуклеарне енергије, па све до биолошких и зелених тема, односно питања заштите вода.

У 2024. години, подржани пројекти реализоваће се у Београду, Нишу, Чачку, Врању, Лесковцу, Крагујевцу, Сомбору, Кикинди, Шапцу, Смедереву и Новом Саду.