Пројекти у Лесковцу

Пројекти у Лесковцу

ЦПН је, 7. јуна, у Научном камиону у Лесковцу одржао презентацију међународних пројеката[:]

Leskovac---Panorama-grad_620x0

Центар за промоциjу науке jе 7. јуна, у Научном камиону у Лесковцу, одржао презентациjу међународних проjеката у коjима учествуjе, a коjи се тичу наставе СТЕМ дисциплина (енгл. Science, Technology, Engineering, Mathematics – наука, технологија, инжењерство и математика). Презентациjи су присуствовали наставници из основних и средњих школа из Лесковца и околине.

Основни циљ овог скупа био jе представљање европских проjеката и инициjатива у коjима ЦПН учествуjе, а коjи пружаjу наставницима могућности стручног усавршавања, умрежавања, размене ресурса, како са колегама из Србије тако и са колегама из Европе. Посебна пажња била је посвећена Scientix мрежи, за коjу jе ЦПН национална контакт тачка за период 2017‑2019, али и проjектима Creations и Hypatia.

У оквиру Хипатија пројекта, у Научном камиону у Лесковцу одржана је и радионица за ђаке под називом „Наука: улаз је слободан“ у којој су се ђаци кроз низ забавних и инспиративних задатака бавили темом родне равноправности у науци и рушењем родних стереотипа.

Остале активности