Projekti u Leskovcu

Projekti u Leskovcu

CPN je, 7. juna, u Naučnom kamionu u Leskovcu održao prezentaciju međunarodnih projekata[:]

Leskovac---Panorama-grad_620x0

Centar za promociju nauke je 7. juna, u Naučnom kamionu u Leskovcu, održao prezentaciju međunarodnih projekata u kojima učestvuje, a koji se tiču nastave STEM disciplina (engl. Science, Technology, Engineering, Mathematics – nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Prezentaciji su prisustvovali nastavnici iz osnovnih i srednjih škola iz Leskovca i okoline.

Osnovni cilj ovog skupa bio je predstavljanje evropskih projekata i inicijativa u kojima CPN učestvuje, a koji pružaju nastavnicima mogućnosti stručnog usavršavanja, umrežavanja, razmene resursa, kako sa kolegama iz Srbije tako i sa kolegama iz Evrope. Posebna pažnja bila je posvećena Scientix mreži, za koju je CPN nacionalna kontakt tačka za period 2017‑2019, ali i projektima Creations i Hypatia.

U okviru Hipatija projekta, u Naučnom kamionu u Leskovcu održana je i radionica za đake pod nazivom „Nauka: ulaz je slobodan“ u kojoj su se đaci kroz niz zabavnih i inspirativnih zadataka bavili temom rodne ravnopravnosti u nauci i rušenjem rodnih stereotipa.

Ostale aktivnosti