ЦПН на школском фестивалу

ЦПН на школском фестивалу

Центар за промоцију науке се у једној од београдских школа придружио организацији школског фестивала ”На младима свет остаје”

Још један у низу школских фестивала који су последњих година запљуснули Србију одржаo се у петак, 27. jануара, у Основној школи „Деспот Стефан Лазаревић“ у Миријеву. Фестивал под називом „На младима свет остаје“ покренуо је Јован Марков, некадашњи ученик ове основне школе, а данас ђак Математичке гимназије.

Гости фестивала били су Центар за промоцију науке и Институт за молекуларну генетику и генетичко инжењерство. Како је саопштио организатор, уз ученике-демонстраторе из школе домаћина, гости су посетиоцима „представили многе чари науке и покушали да им пренесу радост стицања нових знања“.

Демонстратори Центра су посетиоцима приказали и огледе из више научних области које су већ представљане на догађајима као што су Дани открића и Фестивал науке.

На Фестивалу су биле приказане и занимљиве поставке са Теслиним трансформатором и експонатима из биолошке и геолошке збирке, као и демонстрације у којима се праве батерије од воћа и невидљиво мастило.

Манифестација „На младима свет остаје“ није први школски фестивал у Србији. Наиме, велики број школа самостално организује слична дешавања од којих су нека последњих година већ стекла известан углед у јавности и постала врло добра прилика за промоцију науке међу најмлађима.

Више о школским фестивалима истражите на Елементаријуму, у тексту Школски фестивали.

Остале активности