НА САЈМУ ПРЕДСТАВЉЕН 30. БРОЈ ЧАСОПИСА ЕЛЕМЕНТИ

НА САЈМУ ПРЕДСТАВЉЕН 30. БРОЈ ЧАСОПИСА ЕЛЕМЕНТИ

У суботу, 29. октобра, на штанду ЦПН-а на Сајму књига, посетиоци су имали прилику да се детаљније упознају са темама из новог броја Елемената и поразговарају са ауторима текстова из јесењег издања часописа.

На промоцији Елемената број 30 говорили су:

–              др Игор Живановић, научни сарадник, Институт за филозофију, Филозофски факултет Универзитета у Београду;

–              Миљан Васић, истраживач сарадник, Институт за филозофију, Филозофски факултет Универзитета у Београду;

–              Богдан Ђорђевић, научни новинар, Центар за промоцију науке;

–              Ђорђе Петровић, научни новинар, Центар за промоцију науке и;

–              Иван Умељић, главни и одговорни уредник часописа Елементи, Центар за промоцију науке.

Темат најновијег издања посвећен је старењу. У оквиру темата сазнаћете како изгледа старење у дигиталном окружењу и како би могли да изгледају пензионерски дани 2050. године, да ли нам истраживања о најдуговечнијим животињским врстама могу помоћу да продужимо људски животни век и – пре него што то урадимо – има ли смисла живети вечно. У јесењем броју Елемената моћи ћете да прочитате и бројне занимљивости из области астрофизике, медицине, психологије, историје науке, уметности, стрипа.

Часопис Елементи препознатљив је и по илустрацијама најбољих илустратора из земље и региона. Текстове у новом броју илустровали су Ђорђе Балмазовић / шкарт, Владан Николић, Вук Палибрк, Никола Кораћ, Срђа Драговић, Жељко Лончар, Милош Ћосовић Деско, Ирена Гајић и Јаков Јаковљевић, који је осмислио и изглед насловне стране.

Најновији број часописа од понедељка, 31. октобра, може се набавити на киосцима, у књижарама и у нашим просторијама у Краља Петра 46 (Београд), а Елементе је могуће поручити и путем сајта продавница.цпн.рс

Цена часописа је 290 динара.

Фотографије: Марко Рисовић

Остале активности