Научни камион на Ушћу

Научни камион на Ушћу

Поводом Дана науке, Научни камион је постављен од 06. до 10. јула испред Тржног центра Ушће[:]CPN_Workshop_002

Као увод у Дан науке, који се обележава 10. јула, Научни камион Центра за промоцију науке је у организацији Ноћи истраживача од 6. до 10. јула испред Тржниг центра Ушће у Београду. Током пет дана, у Научном камиону се одржавају научнопопуларне радионице, предавања и изложбе о роњењу, рибама и коралима, метеорологији, миграцијама и многим другим темама.

CPN_Workshop_021

Гостовање испред Ушћа је прво путовање Научног камиона од када се прикључио међународној манифестацији Ноћ истраживача. Од 6. до 9. јула Научни камион дочекује госте почев од 12 часова сталним програмом Ноћи истраживача, док се радионице одржавају од 17 до 22 часа. Због великог интересовања предност у учешћу на радионицама имају деца која су се пријавила преко сајта Научног камиона.

CPN_Workshop_005

Овај програм је најава и промоција манифестације Ноћ истраживача, која се одржава шриом Европе 30. септембра 2016. године. Поред тога, Центар за промоцију науке у Научном камиону организује и низ радионица за Дан науке, 10. јула, укључујући телескопе, уличне експерименте и мозгалице.

CPN_Workshop_032

Поред главног научнопопуларног програма, у Научном камиону је 7. јула у 14 часова отворена и изложба ”Крвава историја рода Хомо”, инспирисана тематом петог броја часописа Елементи. Истог дана у 14:30 одржана је и промоција нових Елемената, који су се на киосцима широм Србије појавили дан раније.

Остале активности