Научни камион у Београду

Научни камион у Београду

Уочи новогодишњих празника, 23, 24. и 25. децембра, Центар за промоцију науке испред Скупштине града Београда представља Научни камион[:]

_MMM7459

Уочи новогодишњих празника, 23, 24. и 25. децембра, Центар за промоцију науке у оквиру Новогодишњег ЦПН програма испред Скупштине града Београда представља Научни камион, нову, путујући инфраструктуру за промоцију науке.

Камион је за ученике и посетиоце отворен у среду 23. децембра, у 12 часова, а на отварању су говорили Драгомир Петронијевић, члан градског већа и Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке (на слици).

Научни камион ЦПН је покретна лабораторија која се расклапа у двоспратни простор од 120 квадратних метара. Расклопљен, камион постаје права двоспратна зграда која може бити лабораторијски, предавачки, радионичарски или изложбени простор.

Након почетка турнеје кроз градове Србије, у овој двоспратној научнопопуларној атракцији на точковима, у Београду је организован је фестивал посвећен светлости, уз трибинско-предавачки програм и друге садржаје намењене посетиоцима свих узраста.

_MMM7416

_MMM7423

Дан након отварања манифестације, на првом спрату камиона представљен је и нови, трећи број научнопопуларног часописа „Елементи“ чија је тема броја ”Како је хороскоп изгубио моћ”. На првом спрату камиона ЦПН представља изложбу „Спектри“ са занимљивим, интерактивним експонатима који представљају разне делове електромагнетног спектра.

Други спрат Научног камиона резервисан је за организоване школске радионице „Таласање светлости“, где ће ђаци на практичним експериментима и забавним рукотворинама учити о електромагнетним таласима. У оквиру вечерњег програма, ЦПН организује серију научнопопуларних предавања о светлости, али и о другим темама, као што је холографија и квантни Деда Мраз.

Камион је отворен за посетиоце од 10 до 20 часова. Улаз је слободан.

_MMM7489

_MMM7414

Истражите више о Научном камиону ЦПН
Истражите више о гостовању камиона у Београду
Истражите више о Новогодишњем ЦПН програму

Остале активности