Научни шоу у БИГ-у

Научни шоу у БИГ-у

Центар за промоцију науке је одржао велики Научни шоу у шопинг центру БИГ као увод у Ноћ истраживача[:]

BIG2 (1)

Као уводни програм за овогодишњу европску Ноћ истраживача, Центар за промоцију науке је одржао велики Научни шоу у шопинг центру БИГ. Током четири пројекције, научни демонстратори су изводили атрактивне експерименте за публику окупљену испред велике бине и на прави начин их загрејали за Ноћ истраживача. Десетине грађана пратило је свако извођење експеримената са течним азотом, гледали су како настаје ватрени торнадо, плесали са пламеновима и сазнали шта се дешава са астронаутским оделима.

Европска Ноћ истраживача, тринаеста по реду, ове године одржава се у петак, 28. септембра, од 17 часова до поноћи, у двадесет седам земаља укључујући и Србију, а део научне забаве почеће већ у понедељак, 24. септембра. У Бечеју, Кикинди, Шапцу, Смедереву, Рановцу, Крагујевцу, Крушевцу, Књажевцу, Ужицу, Чачку, Нишу, Лесковцу и Новом Пазару европска ноћ истраживача траје читаве недеље.

oznor

У Научном клубу Београд Центра за промоцију науке, на адреси Краља Петра 46, Београђани ће у самој ноћи, у петак, 28. септембра, имати прилику да прошетају улицама свог града какве досад нису видели – захваљујући УВ светлу! Кроз алтернативну фотографску технику цијанотипије откриће грађевине, споменике, разне објекте, куће и кафане који су некад оплемењивали дух старог Београда, а којих данас нема на тим истим локацијама.

Остале активности