Научно образовање за одговорно друштво у Кикинди

Научно образовање за одговорно друштво у Кикинди

Радионица за наставнике под називом ”Научно образовање за одговорно друштво” одржана је у Научном клубу Кикинда 25. марта 2022.

Представници Центра за промоцију науке одржали су, под окриљем четвртог циклуса пројекта Scientix, радионицу на којој су представљени пројекти Центра у домену СТЕМ образовања. Scientix је највећа СТЕМ мрежа у Европи, која повезује наставнике и едукаторе, омогућавајући размену иновативних педагошких приступа и пракси, као и бројне модалитете стручног усавршавања. На располагању је и велики број алата, система подршке и могућности за обуку наставника, попут различитих вебинара и курсева. Своја искуства и активности у оквиру мреже представили су и наставници из Основне школе ”Свети Сава” из Кикинде, који су истовремено и амбасадори пројекта Scientix – Данило Боровница и Мирослав Грујић.

На радионици се разговарало и о резултатима и могућностима које нуде пројекти STEM School Label, DoSE, ODYSSEy и SALL, осмишљени са циљем унапређивања и ширења СТЕМ образовања, као и обезбеђивања ресурса, подршке у настави и развијања СТЕМ стратегија на нивоу школа. Представљени су и отворени позиви Фондације Дивац која, у оквиру пројекта Education for Digital Society, у коме учествује и Центар, школама нуди могућност за набавку савремене и настави прилагођене опреме.

У другом делу програма, тим ЦПН-а, као националне контакт тачке пројекта Scientix, представио је пројектни портал и одржао краћу обуку за приступ и његово коришћење.

Остале активности