Наука и евроинтеграције

Наука и евроинтеграције

ЦПН учествовао у представљању књиге Развој науке у светлу европских интеграција

 

У уторак, 10. априла 2012, у Бизнис центру општине Савски венац, јавности је представљена књига „Развој науке у светлу европских интеграција“ аутора Ђура Кутлаче, Душице Семченко, Виктора Недовића и Јелене Колић.

Како наводе издавачи Факултет за економију, финансије и администрацију (ФЕФА) и Завод за уџбенике Републике Србије, ова књига представља један од резултата истраживачког пројекта ФЕФА о ефектима интеграције Србије у Европску унију. „Поред озбиљних квалитативних и квантитативних анализа које дају увид у стање развоја науке, ова књига се може сматрати и водичем за академску заједницу и државне институције уз помоћ којег се могу спровести додатне институционалне реформе, али и боље искористити прилике које пружа европска и међународна интеграција српске науке“, истичу издавачи.

На округлом столу одржаном у уторак говорили су мр Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке Републике Србије, проф. др Ђуро Кутлача, руководилац Центра за истраживање развоја науке и технологије Института „Михајло Пупин“ у Београду, проф. др Виктор Недовић, председник експертске радне групе FP7 Хоризонт 2020. при Министарству просвете и науке, као и проф. др Ана С. Трбовић, директорка Центра за европске интеграције и јавну управу ФЕФА, и др Милољуб Албијанић, директор Завода за уџбенике.

Промоцији књиге претходило је званично потписивање Споразума о сарадњи између факултета ФЕФА и општине Савски венац. У име факултета, споразум је потписао декан проф. др Михаило Црнобрња, а у име oпштине Милош Ковачевић, члан општинског већа.

 

Остале активности