Нова лабораторија

Нова лабораторија

Центар за промоцију науке је добио финансијску подршку компаније НИС и Града Београда за изградњу лабораторије отворене за све грађане, која ће се отворити почетком 2018. године[:]

2017-CPN-Biljke-1200px-NK-58

 Научни клуб Београд ће у првој половини 2018. године добити лабораторију отворену за све грађане – Maker’s space. Овај пројекат финансиран је из програма „Заједници заједно“, који уз подршку Града Београда финансира компанија НИС. Почетком децембра, потписан је уговор између компаније НИС, Града Београда и Центра за промоцију науке, којим се за потребе реализације овог пројекта ЦПН-у на располагање стављају новчана средства у износу од близу 4 200.000 динара.

Отварањем Maker’s space-а у Научном клубу, у улици Краља Петра 46, Београд својим грађанима нуди отворен простор и алате да развијају свој идеје, као и могућност стручњацима да пренесу своја знања и међусобно се умрежавају. Београд добија модеран радионичарски простор попут оних у другим великим светским градовима, који доприноси ширењу научне културе и писмености за све грађане и грађанке.

Naučni klub Beograd_

Ово ће бити први простор у Београду овога типа – отворен и бесплатан, који представља инкубатор иновација, место где се кроз радионице, предавања, пројекције, разговоре, али и заједнички рад, укрштају знање, време и ресурси научника, иноватора и искусних мејкера, пре свега млађих категорија, који тек треба да одаберу своје професије.

Програм „Заједници заједно“ је модел сарадње компаније НИС са локалним заједницама покренут 2009. године, фокусиран на препознавање потреба и допринос развоју локалних заједница са циљем унапређења квалитета живота становништва.

У протеклих девет девет година, у оквиру програма „Заједници заједно“, путем јавног конкурса, реализовано је више од 900 пројекта у износу већем од 900 милиона динара.

Остале активности