Резултати Јавног позива

Резултати Јавног позива

Центар за промоцију науке објављује прелиминарну ранг-листу пројеката промоције и популаризације науке у категорији 5 којима су додељена средства за 2017. годину[:]objavaa

Центар за промоцију науке објављује прелиминарну ранг-листу пројеката којима су одобрена средства у оквиру Јавног позива ЦПН-а за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке за категорију 5 у 2017. години. У оквиру ове категорије биће финансирана израда експоната који ће се реализовати у парковима науке по задатом идејном решењу.

Укупна расположива средства издвојена за ову намену износе 2.200.000,00 динара, односно оквирно 200.000,00 динара за сваки од градова у којима се већ налази, или ће се налазити Парк науке.

Пријаве и пројектне апликације оцењиване су по четири појединачна критеријума оценом од 0 до 5:

1. Начин извођења: врсте материјала, начин решења појединих проблема у функционисању експоната, потребе за одржавањем експоната;

2. Цена извођења: укупна цена са свим трошковима;

3. Рок извођења: рок за израду и постављање експоната;

4. Референце: референце извођача и чланова тима.

Статистика Јавног позива

За Категорију 5 Јавног позива за 2017. годину електронским путем у року се пријавило 37 пројеката из 12 градова Србије. Средства су додељена за 20 пројеката, и то: 2 у Шапцу, 2 у Кикинди, 1 у Смедереву, 1 у Петровцу на Млави, 3 у Крушевцу, 1 у Ужицу, 1 у Нишу, 2 у Чачку, 2 у Крагујевцу, 3 у Лесковцу, 1 у Кањижи и 1 у Новом Пазару.

Експонати који ће на основу Јавног позива бити направљени у парковима у наведеним градовима су: динамо бицикл, ремен систем, Човек систем – кардиоваскуларни систем, звучна огледала, бинарно фрактално дрво, планисфера, права крива, оптичке илузије, муаре ефекат, ботаничка слагалица и шапталице.

Прелиминарни резултати Јавног позива категорије 5 за 2017. годину

Остале активности