Rezultati Javnog poziva

Rezultati Javnog poziva

Centar za promociju nauke objavljuje preliminarnu rang-listu projekata promocije i popularizacije nauke u kategoriji 5 kojima su dodeljena sredstva za 2017. godinu[:]objavaa

Centar za promociju nauke objavljuje preliminarnu rang-listu projekata kojima su odobrena sredstva u okviru Javnog poziva CPN-a za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke za kategoriju 5 u 2017. godini. U okviru ove kategorije biće finansirana izrada eksponata koji će se realizovati u parkovima nauke po zadatom idejnom rešenju.

Ukupna raspoloživa sredstva izdvojena za ovu namenu iznose 2.200.000,00 dinara, odnosno okvirno 200.000,00 dinara za svaki od gradova u kojima se već nalazi, ili će se nalaziti Park nauke.

Prijave i projektne aplikacije ocenjivane su po četiri pojedinačna kriterijuma ocenom od 0 do 5:

1. Način izvođenja: vrste materijala, način rešenja pojedinih problema u funkcionisanju eksponata, potrebe za održavanjem eksponata;

2. Cena izvođenja: ukupna cena sa svim troškovima;

3. Rok izvođenja: rok za izradu i postavljanje eksponata;

4. Reference: reference izvođača i članova tima.

Statistika Javnog poziva

Za Kategoriju 5 Javnog poziva za 2017. godinu elektronskim putem u roku se prijavilo 37 projekata iz 12 gradova Srbije. Sredstva su dodeljena za 20 projekata, i to: 2 u Šapcu, 2 u Kikindi, 1 u Smederevu, 1 u Petrovcu na Mlavi, 3 u Kruševcu, 1 u Užicu, 1 u Nišu, 2 u Čačku, 2 u Kragujevcu, 3 u Leskovcu, 1 u Kanjiži i 1 u Novom Pazaru.

Eksponati koji će na osnovu Javnog poziva biti napravljeni u parkovima u navedenim gradovima su: dinamo bicikl, remen sistem, Čovek sistem – kardiovaskularni sistem, zvučna ogledala, binarno fraktalno drvo, planisfera, prava kriva, optičke iluzije, muare efekat, botanička slagalica i šaptalice.

Preliminarni rezultati Javnog poziva kategorije 5 za 2017. godinu

Ostale aktivnosti