СТЕМ пројекти у Пожеги

СТЕМ пројекти у Пожеги

У понедељак, 19. Фебруара у Пожеги су представљени европски пројекти који промовишу нове концепте у СТЕМ образовању[:]IMGP9134

Центар за промоцију науке је 19. фебруара . одржао радионицу у Гимназији и Техничкој школи у Пожеги у оквиру концепта Научно образовање за одговорно друштво. Представљена су 4 међународна пројекта у области СТЕМ дисциплина (енгл: Science, Technology, Engineering, Math – наука, технологија, инжењерство и математика) на којима је Центар партнер. Велики број наставника основних и средњих школа из Пожеге је показао интересовање за учешће у радионици. Наставницима су представљени пројекти CREATIONS, Hypatia, Scientix и STEM School Label, као и STEM Discovery Week 2018 иницијатива.

Радионица је организована са циљем да се наставницима прикажу могућности које нуде ови европски пројекти, као што је умрежавање са колегама из читаве Европе, чиме се подстиче размена знања и идеја. Посебно је стављен акценат на  Scientix пројекат, која представља највећу онлајн мрежу наставника СТЕМ дисциплина, за коју је ЦПН национална контакт тачка за период 2017–2019.

Додатно, са учесницима се разговарало и о могућностима за унапређивање наставе природних наука које пружа CREATIONS пројекат, кроз интердисциплинарну сарадњу између наставника различитих предмета, укључујући и уметничке области.

IMGP9128

Остале активности