Зимски ДНК

Зимски ДНК

У просторијама Дечјег културног центра Београд од 5. до 9. фебруара одржан Зимски дечји научни камп (ДНК)[:]

IMAG0139

Центар за промоцију науке заједно са Дечјим културним центром Београд организовао је зимску верзију Дечјeg научнog кампa (ДНК). Камп је био отворен за школарце од 9 до 14 година, а свих 100 места попуњено је данима пре почетка програма. Читав програм се одвијао у просторијама Дечјег културног центра Београд.

Дечји научни камп је осмишен тако да се деца у друштву вршњака, у средини која подстиче научну радозналост, на занимљив и интерактиван начин упознају са науком. И ове године радионице су биле посвећене природним, техничким и друштвеним наукама, а предавачи и научни комуникатори били су стручњаци из ових области.

IMAG0146

Током трајања програма деца су могла да чују и науче како ради 3Д штампач, шта су електронске компоненте, како биљка добија своју боју, колико науке има у кухињи, какве тајне крију тропске биљке, како ради наш мозак и да чују бројне друге занимљиве научне приче.

Ученици су поред разоговора са научницама и научницима и научно-популарних радионица, имали времена и за одмор и упознавање. На овај начин се градила атмосфера кампа као заједнице, а деца су, поред симболичних диплома и осмеха, понела кући и дивна пријатељства.

IMAG0163

Остале активности