О Елементима

elementi

“Елементи” су часопис за промоцију науке.

Након четири године искуства у организацији научнопопуларних манифестација, сарадње са медијима и извештавања о науци, Центар за промоцију науке представља нову периодичну публикацију за читање, уживање и креативне идеје. Почев од јуна 2015, “Елементи” излазе двомесечно, на 96 страна, у издању Центра за промоцију науке.

“Елементи” су доступни.

Присутни на скоро свим киосцима у Републици Србији, “Елементи” се продају по приступачној цени од 290 динара. Поред тога, могу се наћи у свим већим књижарама, у мрежи прадавница InMedio, као и у Научном клубу ЦПН.
“Елементи” су илустровани.

Израстао из концепта награђиваног научнопопуларног портала Елементаријум, часопис “Елементи” је богато визуелно опремљен и дизајниран у духу последњих естетских трендова. Оригиналне илустрације домаћих аутора чине га не само лепим, него и јединственим часописом на домаћем тржишту.

“Елементи” су расадник аутора.

Са идејом да буду чвориште и расадник научног новинарства у Србији и региону, “Елементи” окупљају најпознатије научнопопуларне ауторе и научне новинаре из бројних домаћих и регионалних медијских кућа, али и најталентованије младе ауторе. Квалитет и поузданост научних информација проверавају рецензенти из водећих научних установа у Републици Србији.

“Елементи” су засновани на знању.

Мада обрађује актуелна збивања и нова научна сазнања, садржај је писан лепим језиком, јасно и узбудљиво. Уреднички концепт „Елемената“ утемељен је на идеји да приче из науке живе у ширем контексту, кроз питања која се односе на свакодневицу и теме које побуђују личну радозналост. Намењени за уживање у читању и разгледању, “Елементи” су нова платформа за целоживотно учење и једно другачије разумевање света.

elementi275 Elementi2-275

Информације о претплати можете видети на следећем линку.

Пишите нам на elementi@cpn.rs