Обука на Drone Masters академији

Обука на Drone Masters академији

У склопу припрема за предстојеће програме у Мејкерс лабовима, тим из Центра за промоцију науке завршио је обуку на Drone Masters академији у Берлину.

Представници Центра за промоцију науке су, уз подршку Нордеус фондације, а испред Групе за образовање, до 9. до 11. јануара похађали предавања и учествовали на радионицама организованим на Drone Masters академији.

Током три дана обуке, учесници су добили прилику да сазнају све о најновијим достигнућима у свету дронова, науче како се управља различитим типовима дронова, а упознали су се и са правним регулативама на овом пољу. Уз припремљене полигоне, осигурано је да сви учесници стекну сигурност и вештине неопходне за управљање дроном. Технологија дронова је област која се мења из дана у дан, па су се тако посебно наглашени делови обуке тицали безбедносних и законских регулатива у различитим земљама, као и педагошких приступа у раду са децом.

Циљ ове обуке био је да се оспособе будући тренери, како би  своје знање пренели средњошколцима који желе да дронове укључе у своје пројекте.

Остале активности