Обука за наставнике у Мејкерс лабу у Вршцу

Обука за наставнике у Мејкерс лабу у Вршцу

Представници Центра за промоцију науке посетили су Школски центар „Никола Тесла“ у Вршцу, 5. априла. Са присутним наставницима смо дискутовали о СТЕАМЕ образовању у Србији и улози Мејкерс лабова у развоју вештина за 21. век.

Мејкерс лаб у Вршцу је један од прва четири мејкерс лаба који су отворени у Србији под иницијативом Групе за образовање. Центар за промоцију науке, као један од учесника у овом пројекту, има улогу фасилитатора активности у мејкерс лабовима.

Обука за наставнике у Вршцу одржана је са циљем да инспирише и мотивише наставнике да осмишљавају програме за мејкерс лабове, док је уз то акценат стављен на мапирање потенцијалних проблема у раду ових лабова. Присутни наставници су имали прилику да кроз отворену дискусију предложе своја решења и кроз кокреаторски процес дођу до нових идеја о имплементацији СТЕАМЕ образовања у својој наставној пракси.

Током обуке су представници Центра са наставницима дискутовали и о алатима и ресурсима који су им доступни за наставни рад, док је део обуке био посвећен техничком упутству за коришћење опреме која се налази у оквиру Мејкерс лаба. Наставници су такође имали прилику да представе активности које се организују у њиховој школи, као и радове ученика који су креативно ангажовани кроз ваннаставне активности, попут ученичких компанија.

Остале активности