СТЕМ обука и Спектри у Мејкерс Лабу у Чачку

СТЕМ обука и Спектри у Мејкерс Лабу у Чачку

Представници Центра за промоцију науке посетили су у четвртак, 23. марта, Мејкерс лаб у оквиру медицинске школе у Чачку. Овом приликом смо са наставнциима и заинтереосванима разговарали о СТЕМ образовању и алатима који су доступни наставницима, а поставили смо и део изложбе Спектри, која ће у наредних месец дана бити доступна посетиоцима Мејкерс лаба.

Изложба Спектри је један од примера добре праксе у комуникацији СТЕМ области, која директно и пријемчиво говори о феномену светлости. Изложба је настала 2015. године  као део манифестације Међународна година светлости, а састоји се од експоната – експеримената са видљивим и невидљивим делом спектра.

Током посете смо разговарали са наставницима о СТЕМ образовању у Србији и значају иновативних едукативних простора за развој креативности и предузетничких вештина. Мејкерс лаб простори који су тренутно отворени у четири средње школе у Србији представљају модел учионице будућности. Кроз живу дискусију смо са наставницима из Медицинске школе разматрали идеје за употребу оваквих простора у настави. Посебна пажња је посвећена разматрању потенцијалних проблема за развој СТЕМ образовања у Србији и осмишљавању начина да се СТЕМ и предузетништво повеже кроз наставне активности.

Остале активности