Мај месец математике 2016

Мај месец математике 2016

На окретници тролејбуса на Студентском тргу у Београду, у четвртак, 12. маја, отворена је манифестација Мај месец математике, по називом Лица математике[:]

_MMM5256

Манифестација Мај месец математике (М3) отворена је у чествртак, 12. маја, на посебан начин: у троли број 29. У овом возилу градског превоза у Београду се до Славије провозао велики број представника медија заједно са Срђаном Вербићем, министром просвете, науке и технолошког развоја. Присутне су поздравили и Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, као и Зоран Огњановић из Математичког института САНУ.

_MMM5368

Математика је током маја свуда око нас: десет изабраних лица математике, најмаштовитијих наставника овог предмета из целе Србије, са нама су на покретним изложбама у возилима градског саобраћаја и изложбама, уз историјски познате математичаре којима су посвећени графити на зидовима Научних клубова и школа у неколико градова Србије.

_MMM5378

Пет година након што је покренута, национална научнопопуларна манифестација Мај месец математике (М3) поново открива своје лице широм Србије, кроз мрежу новоотворених Научних клубова. Центар за промоцију науке и Математички институт САНУ представљају манифестацију која ће од 12. до 31. маја извести математику изван школа, универзитета и института, кроз изложбе и радионице, али и уличну уметност за све узрасте, за оне који је обожавају, али и оне који се плаше математике.

m32016

Истражите више о Мају месецу математике.
Истражите више о Лицима математике.

Остале активности