Научни клуб у Крагујевцу

Научни клуб у Крагујевцу

У Крагујевцу је отворен шести по реду Научни клуб, употпуњујући мрежу клубова која се шири по Србији[:]

NK_Kragujevac

У Крагујевцу је у среду, 11. маја, отворен шести по реду Научни клуб, употпуњујући мрежу клубова који се шире по Србији. Потписници Меморандума о сарадњи били су, у име града, Борис Ковачевић, члан Градског већа за ванпривреду, Зорица Николић, директорка Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Крагујевац, и Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке.

NK Kragujevac

Након потписивања, представници Министарства, Града Крагујевца, Школске управе, образовних институција, директори и професори основних и средњих школа, као и ученици, обишли су просторије Научног клуба. Преуређене и адаптиране просторије првог научног клуба у Крагујевцу налазе се на спрату Спортске хале “Језеро“.

NK_Kragujevac_

Живећи у граду са великом образовном традицијом, задатак је локалне самоуправе, државе и образовних институција да се подрже надарени ђаци и да се продубе и надограде њихова интересовања и ван обавезног образовног система, истакао је Борис Ковачевић, члан Градског већа Крагујевца.

Научни клубови у дванаест градова Србије су места на којима ће се ослушкивати потребе ученика и наставника и где ће, кроз предавања и радионице, ученици на неформалан начин стицати нова знања.

NK Kg

Остале активности