Naučni klub u Kragujevcu

Naučni klub u Kragujevcu

U Kragujevcu je otvoren šesti po redu Naučni klub, upotpunjujući mrežu klubova koja se širi po Srbiji[:]

NK_Kragujevac

U Kragujevcu je u sredu, 11. maja, otvoren šesti po redu Naučni klub, upotpunjujući mrežu klubova koji se šire po Srbiji. Potpisnici Memoranduma o saradnji bili su, u ime grada, Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredu, Zorica Nikolić, direktorka Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac, i Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke.

NK Kragujevac

Nakon potpisivanja, predstavnici Ministarstva, Grada Kragujevca, Školske uprave, obrazovnih institucija, direktori i profesori osnovnih i srednjih škola, kao i učenici, obišli su prostorije Naučnog kluba. Preuređene i adaptirane prostorije prvog naučnog kluba u Kragujevcu nalaze se na spratu Sportske hale “Jezero“.

NK_Kragujevac_

Živeći u gradu sa velikom obrazovnom tradicijom, zadatak je lokalne samouprave, države i obrazovnih institucija da se podrže nadareni đaci i da se prodube i nadograde njihova interesovanja i van obaveznog obrazovnog sistema, istakao je Boris Kovačević, član Gradskog veća Kragujevca.

Naučni klubovi u dvanaest gradova Srbije su mesta na kojima će se osluškivati potrebe učenika i nastavnika i gde će, kroz predavanja i radionice, učenici na neformalan način sticati nova znanja.

NK Kg

Ostale aktivnosti