Отворен Научни клуб Београд

Отворен Научни клуб Београд

(ВИДЕО) Центар за промоцију науке је 6. априла отворио Научни клуб Београд у Улици краља Петра 46. Програми су започели истог дана[:]

_MMM4072

Центар за промоцију науке је 6. априла свечано отворио Научни клуб Београд, који се налази на сталној адреси у Улици Краља Петра 46.

Бројни пријатељи и сарадници Центра окупили су се на овој свечаности. Отварању је, поред бројних званица, присуствовао и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

”Врло сам срећан због отварања Научног клуба у Београду. Уверен сам да ћемо успети да проширимо ову причу, не само из редовних буџетских средстава, већ и коришћењем постојећих ресурса”, изјавио је минситар Младен Шарчевић, током кратког обраћања присутнима.

ministar

”Научни Клуб Београд је резултат рада великог броја људи”, рекао је директор Центра Немања Ђорђевић. Он је подсетио присутне госте да је од отварања првог Научног клуба у Лесковцу прошло тачно 12 месеци и један дан.

”Научни клуб Београд је одговор Центра за промоцију науке на кризу знања и научне културе. Ово је место на које вас позивамо да дођете да заједно размишљамо о науци, да се играмо и да се не плашимо да погрешимо”, иистакао је Ђорђевић.

_MMM4015

У простору клуба госте је сачекала изложба „Путање“ која је представила најзначајније тренутке и подухвате у досадашњем развоју Центра за промоцију науке.

Отварање Научног клуба почело је уз звуке свемира и наступ музичке групе Mistake Mistake. Уметничка група Каркатаг је поводом отварања поставила свој инерактивни рад „После сигурности“ у излогу Клуба, који ће служити као микрогалерија доступна свим пролазницима у Улици краља Петрa.

На отварању је приказан и видео Путовање до Научног клуба. Уз то, гости су имали прилике и да виде премијерно нови, осми број часописа Елементи.

_MMM3974

Дан у Научном клубу замишљен је као место које почиње интерактивним дечјим радионицама, за ђаке и наставнике, потом се Kлуб претвара у окупљалиште студената, студентских секција и организација младих, да би у поподневним сатима угостио полазнике најразличитијих радионица, обука и семинара.

Популарни вечерњи програми представљају научнике, научна знања и открића свим грађанима, јасно и занимљиво, кроз оригиналне садржаје, интеракцију, филм, музику, предавања и трибине. Први догађај ове врсте одржан је истог дана када је у клубу гостовао Седрик Вилани и привукао огромно интересовање београдске публике.

klub

Истог дана, Влада Републике Србије усвојила је Програм промоције науке који је прошле године предложио Центра за промоцију науке.

Програм Клуба налази се на интернет страни naucniklub.rs. Штампани програм клуба биће видљив свим пролазницима и посетиоцима у излогу поред улаза, као мала посвета предисторији овог простора који је некада био биоскоп.

Погледајте видео снимак са отварања:

Истражите више сајт Научног клуба.

Остале активности