„Phet за таблет” у Нишу

„Phet за таблет” у Нишу

У Научном клубу у Нишу 25. и 26. октобра почињу радионице у оквиру пројекта ”Phet за таблет”

[:]IMG_9711_resize

У Научном клубу у Нишу 25. и 26. октобра почиње реализација пројекта „Phet за таблет” чији је аутор и реализатор Владан Младеновић, професор физике у Алексиначкој гимназији и Основној школи ”Иван Вушовић” у Ражњу.

Програм чине интерактивне радионице за наставнике природних наука и математике које се реализују у два термина. Прва радионица је намењена наставницима физике а одржаће се у уторак, 25. октобра, у 18 часова. Друга радионица, намењена наставницима математике и хемије, одржаће се у среду, 26. октобра, у 17 часова.

На радионицама ће се наставници упознати са радом на интерактивним PHET симулацијама за природне науке и математику. Научиће како да ефикасно користе симулације у свакодневном раду у учионици. Осим тога, наставници ће бити позвани да у наредних месец дана примене научено у својој учионици, а најбољи пример наставничке добре праксе биће награђен таблет уређајем.

Наставници који желе да учествују у пројекту треба да се пријаве до 20. октобра мејлом на valentina.rancic@gu.ni.rs а број места је ограничен.

Остале активности