Почетак пројекта ODYSSEy

Почетак пројекта ODYSSEy

У Варшави је одржан први радни састанак пројекта ODYSSEy, на коме Центар за промоцију науке учествује као један од партнера[:]
ODDYSEy logo

Институт за геофизику Пољске академије науке, као руководећа институција пројекта, био је домаћин састанка одржаног у Варшави 29. и 30. октобра 2018. године. На иницијалном окупљању конзорцијума учествовали су и представници Центра за промоцију науке. Састанак је био посвећен дефинисању полазних тачака и смерница за имплементацију пројекта који се финансира кроз европски програм Еразмус+.

Циљ пројекта је организовање националних дебатних такмичења на разноврсне и актуелне научне теме. У свакој од земаља ће се подржати рад дебатних клубова у изабраним школама и организовати такмичења између ових школа. Паралелно ће се приступити обуци наставника и ученика, уз повезивање са научницима у циљу разумевања и савладавања одабраних тема.

Партнери на пројекту који траје наредне две и по године су, поред Института за геофизику и Центра, научни центар Energy Discovery Center из Естоније и Институт за реторику и студије комуникација из Атине.

Остале активности