Представљање пројекта AI Lab на фестивалу С.У.Т.Р.А.

Представљање пројекта AI Lab на фестивалу С.У.Т.Р.А.

У оквиру фестивала С.У.Т.Р.А, Центар за промоцију науке представио је свој пројекат AI Lab и могућности које се пружају уметницима унутар њега кроз бројне позиве за резиденције. 

Фестивала С.У.Т.Р.А., који ове године обележава десет година постојања, одржан је од 10. до 23. септембра, у Музеју науке и технике. У оквиру фестивала ЦПН је организовао представљање бројних активности унутар пројекта AI Lab. Публици наклоњеној споју науке и уметности најављена је прва манифестација унутар пројекта – art+neuroscience, која је 14. новембра отварена на више локација у Београду. Након презентације са публиком је покренута дискусија на тему која је улога уметности и колика је њена моћ да нас кроз коришћење, поигравање, и озбиљно промишљање вештачке интелигенције подстакне да посматрамо ову технологију кроз критичку призму. 

 Овај догађај део је активности у оквиру пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције (European ARTificial Intelligence Lab), финансираног кроз програм Креативна Европа. Пројекат се фокусира на питања која надилазе технолошку и економску сферу да би преиспитивао културне, психолошке, филозофске и спиритуалне аспекте вештачке интелигенције. Кроз перспективу 13 великих културних актера из Европе, AI Lab сједињује визије, очекивања и страхове које повезујемо са концептом будуће, свеобухватне вештачке интелигенције. 

Остале активности