Прва Scientix радионица у Кладову

Прва Scientix радионица у Кладову

У основној школи „Вук Караџић“ у Кладову 26. маја 2021. одржана је радионица за наставнике СТЕАМ области и других наставних дисциплина

Догађају у Кладову је присуствовало више од 40 наставника локалних основних и средњих школа, што га чини једним од најпосећенијих Scientix програма које је Центар организовао откако је постао Национална контакт тачка пројекта 2017. године.

Фондација Ана и Владе Дивац активно је допринела реализацији програма у Кладову, захваљујући партнерству Фондације и ЦПН-а у оквиру пројекта Подршка СТЕАМ образовању у средњим школама. Ово је био један у низу догађаја који се заједнички осмишљавају и реализују, као део иницијативе намењене оснаживању STE(A)M образовање у Србији (енгл. STE(A)M: Science, Technology, Engineering (Arts) and Mathematics).

У програму у Кладову је учествовао и медицински физичар Иван Стојановић, један од готово 30 Scientix амбасадора који тренутно делују у Србији. Учесници су имали прилику да од свог колеге сазнају детаље о концепту Scientix пројекта и о могућностима за усавршавање, као и о претраживости и практичној примени доступних ресурса.

Scientix представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену савремених пракси и искустава. Циљ овог пројекта је активна промоција СТЕМ дисциплина и нових педагошких приступа у овим областима. Scientix мрежа је у потпуности доступна и отворена, и нуди велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника кроз различите вебинаре и курсеве.

Више информација о пројекту и мрежи Scientix можете наћи на овом линку.

 

Остале активности