PESHES пројекат у Београду

PESHES пројекат у Београду

На Правном факултету у Београду је 12. и 13. децембра одржан први радни састанак PESHES пројекта[:]

Peshes1

На Правном факултету Универзитета у Београду 12. и 13. децембра одржан је први радни састанак пројекта Развој и имплементација система за процену перформансе високошколских установа и система у Србији ( енгл: Development and Implementation of System for Performance Evaluation for Serbian HEIs and System PESHES) финансираног из Еразмус плус програма Европске Уније.

Центар за промоцију науке је, заједно са још 15 институција, партнер у пројектном конзорцијуму. Испред ЦПН-а састанку су присуствовали директор Немања Ђорђевић, руководилац Сектора за међународни сарадњу Добривоје Ерић и стручна сарадница за међународну сарадњу Дубравка Вејновић.

Током састанака представљене су све партнерске институције и план рада за наредне три године колико ће пројекат трајати. Циљ пројекта је побољшање управљања, рада и квалитета високошколских установа и система у Србији.

Координатор пројекта је проф. др Сима Аврамовић са Правног факултета Универзитета у Београду. Поред ЦПН-а и Правног факултета Универзитета у Београду остале партнерске институције у конзорцијуму су: Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Универзитет у Београду, Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Нишу, Универзитет у Крагујевцу, Државни университет у Новом Пазару, Универзитет Сингидунум, Републички завод за статистику, Национална служба за запошљавање, Конференција академија струковних студија Србије, Универзитет Твенте, Универзитет у Ријеци, Политехнички универзитет у Торину и Политехнички универзитет у Валенсији.

Peshes2

Истражите више о пројекту PESHES

Остале активности