Quantum Music у Љубљани

Quantum Music у Љубљани

Европска турнеја пројекта Quantum Music почела је у септембру концертима у Хагу и Љубљани[:]

Sonica_QuantumMusic_KinoSiska_27.9.2017_03_PhotoAlesRosa
ЛП Дуо, клавирски дуо кога чине Соња Лончар и Андрија Павловић, кренуо је на европску турнеју у петак, 22. сепембра, представљајући пројекат Квантна музика (Quantum Music) у неколико европских земаља. Први концерт квантне музике ЛП Дуо је одсвирао у петак, у Хагу, Холандија, у оквиру фестивала TodaysArt, а наредни концерт одржан је у Љубљани, Словенија, у Кино Шишка.

Пројекат Квантна музика у себи повезује светове музике, нових научних технологија и квантне физике, а један од његових иницијатора је и најцитиранији квантни физичар данашњице, Влатко Ведрал, професор квантне физике на Универзитету Оксфорд и један од оснивача Центра за квантне технологије у Сингапуру.

Sonica_QuantumMusic_KinoSiska_27.9.2017_05_PhotoAlesRosa

Током ове турнеје, ЛП Дуо свира на два хибридна клавира, које је за потребе овог пројекта осмислио и конструисао тим инжењера из Србије предвођен Дарком Лазовићем и Драганом Новковићем, у сарадњи са ЛП Дуом.

Након Хага и Љубљане, следе концерти Архусу и Копенхагену, а велики београдски концерт заказан је за 21. октобар у Југословенском драмском позоришту.

Координатор пројекта Квантна музика је Музиколошки институт САНУ, а Центар за промоцију науке је, поред Центра за нову уметност (Србија), Кина Шишка (Словенија) и Данске националне школе сценских уметности (Данска), један од партнера на пројекту.

Sonica_QuantumMusic_KinoSiska_27.9.2017_04_PhotoAlesRosa

Остале активности