Радни састанак пројекта DoSe у Нeјмегену

Радни састанак пројекта DoSe у Нeјмегену

У оквиру пројекта DoSE на којем је Центар за промоцију науке један од партнера, одржан је састанак на Универзитету Радбау у Нeјмегену

DoSE пројекат, који финансира програм Еrazmus+, приводи се крају. Два представника Центра су учествовала на састанку који се одржао у Нeјмегену (Холандија) током 13. и 14. октобра 2022. године. На састанку су учествовали представници свих партнерских земаља (Литваније, Холандије, Естоније, Немачке, Белгије и Финске).

Циљ састанка био је финализирање резултата пројекта. Један од резултата представља приручник за STEAM наставу, који ће по завршетку пројекта бити доступан на српском језику на сајту Центра за промоцију науке.

Други резултат пројекта представља збирку најбољих пракси које су настале у оквиру STEAM изазова, у ком је учествовало преко 20 наставника из Србије. Збирка најбољих пракси биће такође доступна на српском језику на сајту Центра за промоцију науке.

Трећи резултат пројекта представља колекцију предлога и сугестија за професионални развој наставника у STEAM областима. Центар за промоцију науке је имао удела у креацији сва три резултата.

Током састанка је планирана и финална конференција која ће се одржати у децембру 2022, у Виљнусу (Литванија), где ће бити присутни и наставници – победници STEAM изазова из сваке од партнерских земаља.

Више о пројекту можете прочитати на овом линку.

 

Остале активности