RRI Tools у К. Митровици

RRI Tools у К. Митровици

У Косовској Митровици је у понедељак, 22. децембра, одржана трибина у оквиру пројекта RRI Tools[:]IMG_3835У згради Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, у понедељак, 22. децембра 2015. године, одржана је трибина посвећена одговорном истраживању и иновацијама у оквиру пројекта RRI Tools.

Трибини су присуствовали асистенти, доценти, ванредни професори, професори, као и студенти са Универзитета.

Трибину је отворио проректор за међународну сарадњу и научно-истраживачке пројекте на Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици и редовни професор, др Александар Јовановић, који је упознао представнике ЦПН-а са актуелним међународним пројектима. Том приликом је исказао потребу за даљом сарадњом на овом пољу између две институције, како на пољу међународне сарадње, тако и на пољу популаризације науке међу студентима.

Професор Јовановић је истакао да се Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици састоји од десет факултета које похађа преко 10.000 студената тако да постоји константна потреба за новим информацијама и упознавањем са трендовима из домена науке.

Нешто више о самом пројекту RRI Tools, улози и пројектном задатку који је поверен Центру за промоцију науке говорили су Немања Ђорђевић, директор ЦПН-а, и Катарина Анђелковић, стручни сарадник у Сектору за међународну сарадњу у ЦПН-у.

На трибини у Ректорату је представљен сам концепт одговорног истраживања и иновација као један од основних циљева актуелног Оквирног програма Европске Уније Хоризонт 2020. У том контексту, пројекат RRI Tools има за циљ да укључи целокупно друштво у процес одлучивања о развоју науке и технологије, тако да сви његови актери могу допринети одрживом и свеобухватном развоју нашег друштва што и јесте примарни циљ ових трибина које ЦПН организује ширем земље.

Истражите више о пројекту RRI Tools

Остале активности