ЦПН и Заједницa института

ЦПН и Заједницa института

Центру за промоцију науке уручена је захвалница за сарадњу и допринос остваривању циљева Заједнице института Србије поводом 40. јубилеја[:]

ZI

У понедељак, 6. новембра, у Свечаној сали Српске академије наука и уметности, одржана је Свечана академија поводом 40 година од оснивања Заједнице института Србије. Центру за промоцију науке je овим поводом додељена захвалница за сарадњу и допринос остваривању циљева Заједнице института Србије, која је уручена др Јовану Трифуновићу, в.д. директора Центра за промоцију науке.

Popovic i Tanovic

Свечаној академији су присуствовали представници Заједнице института Србије, САНУ, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и бројни гости из разних научних институција, којима су се, између осталих, обратили и др Зоран Поповић, потпредседник САНУ, Никола Танић, помоћник министра за науку, а домаћин манифестације био је др Душко Благојевић, председник Заједнице института Србије.

Dr Dusko Blagojevic

Заједница, након 40 година постојања, у свом чланству има 65 института који обављају научноистраживачку делатност у шест области: природно-математичкој, медицинској, техничко-технолошкој, биотехничкој, друштвеној и хуманистичкој. У Закону о научноистраживачкој делатности Заједница института Србије препозната је као тело чији је циљ обезбеђење квалитета научноистраживачког рада и развоја научноистраживачке делатности.

ZI_

Заједницу чине најкомпетентније институције за истраживања из својих области, са циљем да брину о активностима и свим питањима важним за науку и институте у Србији.

Остале активности