”Млади на интернету”

”Млади на интернету”

У Научном клубу Београд 3. новембра одржан је део конференције ”Млади на интернету – да ли смо изгубљени у виртуелном свету” коју је организовала Група ”Хајде да…”[:]23031614_10155783117328744_89968551640875154_n

Група ”Хајде да…” са партнерским организацијама из седам земаља организовала је у Београду 03. и 04. новембра конференцију под називом ONL-youth, are we lost in online space?, а део програма је у петак, 03. новембра одржан у Научном клубу Београд. Присутне су поред организатора поздравили и др Тања Аднађевић, у име Центра за промоцију науке, и Срђан Митровић, представник Фондације Темпус.

Кроз радионице и предавања истраживане су теме попут образовних технологија, онлајн курсева, могућности за неформално образовање и онлајн подршке младима из осетљивих група, а основно питање било је како користити интернет у циљу образовања и развоја младих.

Учесници су током трајања конференције имали прилику да присуствују предавањима водећих стручњака у овој области, као што су Ани Магвард, председница центра за дигиталну подршку младима. Присутни су учествовали и у радионицама о коришћењу контекста виртуелне реалности за рад са младима и о табуима у раду са младима.

Остале активности