”Mladi na internetu”

”Mladi na internetu”

U Naučnom klubu Beograd 3. novembra održan je deo konferencije ”Mladi na internetu – da li smo izgubljeni u virtuelnom svetu” koju je organizovala Grupa ”Hajde da…”[:]23031614_10155783117328744_89968551640875154_n

Grupa ”Hajde da…” sa partnerskim organizacijama iz sedam zemalja organizovala je u Beogradu 03. i 04. novembra konferenciju pod nazivom ONL-youth, are we lost in online space?, a deo programa je u petak, 03. novembra održan u Naučnom klubu Beograd. Prisutne su pored organizatora pozdravili i dr Tanja Adnađević, u ime Centra za promociju nauke, i Srđan Mitrović, predstavnik Fondacije Tempus.

Kroz radionice i predavanja istraživane su teme poput obrazovnih tehnologija, onlajn kurseva, mogućnosti za neformalno obrazovanje i onlajn podrške mladima iz osetljivih grupa, a osnovno pitanje bilo je kako koristiti internet u cilju obrazovanja i razvoja mladih.

Učesnici su tokom trajanja konferencije imali priliku da prisustvuju predavanjima vodećih stručnjaka u ovoj oblasti, kao što su Ani Magvard, predsednica centra za digitalnu podršku mladima. Prisutni su učestvovali i u radionicama o korišćenju konteksta virtuelne realnosti za rad sa mladima i o tabuima u radu sa mladima.

Ostale aktivnosti