САСТАНАК ПРОЈЕКТА SCIENTIX У ЛУВЕНУ

САСТАНАК ПРОЈЕКТА SCIENTIX У ЛУВЕНУ

Представници Центра за промоцију науке учествовали су 24. септембра на финалном састанку трећег циклуса пројекта Scientix, одржаном у Лувену крај Брисела

Последњи радни састанак трећег циклуса пројекта Scientix одржан је у Лувену крај Брисела 24. септембра 2019. European Schoolnet, организација која координира активностима овог пројекта, окупила је представнике девет земаља у којима делују националне контакт тачке. На састанку су приказанa достигнућа пројекта у претходне три године, анализирани постигнути резултати и најављен будући, четврти циклус пројекта који ће покрити период 2020-2022. Пројекат Scientix се по посебној линији директно финансира из највећег европског оквирног програма за науку и истраживања – Хоризонт 2020.

Од 2017. године, када је Центар за промоцију науке постао национална контакт тачка пројекта Scientix за Србију, одржано је око 50 разноврсних програма широм земље, на којима се, заједно са 28 наставника – Scientix амбасадора, радило на ширењу свести о значају и релевантности СТЕМ дисциплина у савременом образовању, као и на представљању могућности које Scientix пружа за унапређење наставе.

Остале активности