Састанак пројекта TeRRIFICA у Познању

Састанак пројекта TeRRIFICA у Познању

На Универзитету „Адам Мицкијевич“ у Познању, Пољска, од 30. маја до 1. јуна 2022, одржан је седми радни састанак пројекта TeRRIFICA.

Факултет за географију Универзитета у Познању био је домаћин првог физичког састанка конзорцијума пројекта TeRRIFICA након избијања пандемије вируса корона. Угледни факултет при овом цењеном Универзитету препознат је по свом истраживачком раду и повезивању науке са друштвеним изазовима и темама од јавног значаја. У оквиру пројекта TeRRIFICA, тим из Познања је примарно задужен за израду сложеног онлајн алата за обједињавање различитих података и прикупљање  (енгл. crowdmapping tool).

Сам састанак је био посвећен финализацији пројектних активности будући да пројекат улази у својих последњих шест месеци, закључно са децембром 2022. године. Стога су размотрене планиране, реализоване и преостале активности и обавезе, направљен план заједничких активности до краја пројекта и припрема финалних извештаја и затварања пројекта. Свака од шест пилот регија пројекта, укључујући и ону коју води ЦПН а која је фокусирана на Београд као локацију и шири регион Југоисточне Европе, имала је своје представљање у контексту постигнутих активности и критичних тема.

Посебно вреди истаћи да је изнет предлог да се финална конференција пројекта TeRRIFICA одржи у склопу конференције Open Science Communication – OpenSciComm, коју Центар за промоцију науке планира за 24. и 25. новембар 2022. у Београду.

Остале активности