Scientix радионица на Универзитету у Нишу

Scientix радионица на Универзитету у Нишу

У Универзитетској библиотеци „Никола Тесла“ у Нишу, Центар за промоцију науке је 31. маја 2021. организовао радионицу за наставнике у оквиру пројекта Scientix

Догађају је присуствовало око 20 локалних наставника који су имали прилику да се упознају са Scientix порталом и са могућностима које овај пројекат развија и промовише у контексту СТЕМ образовања (енгл. STEM: Science, Technology, Engineering and Mathematics). Представљени су, такође, и бројни пројекти и иницијативе којима руководи или у које је укључен Центар, попут Маја месеца математике, Ноћи истраживача и пројеката DoSE, SySTEM2020, ODYSSEy и STEM School Label. Програм у Нишу је подржан и од Фондације Ана и Владе Дивац у оквиру пројекта Подршка СТЕАМ образовању у средњим школама”.

Scientix амбасадоркe Слађанa Јовић и Бојанa Митрицески Анђелковић, наставнице физике и географије, овим поводом су одржале радионицу Енергија молекула наше планете, посвећену штетном дејству угљен-диоксида на повећавање температуре на планети и стварању ефекта стаклене баште.

Scientix представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену савремених пракси и искустава. Циљ овог пројекта је активна промоција СТЕМ дисциплина и нових педагошких приступа у овим областима. Scientix мрежа је у потпуности доступна и отворена, и нуди велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника кроз различите вебинаре и курсеве.

Више информација о пројекту и мрежи Scientix можете наћи на линку.

Остале активности