Scientix у Бриселу

Scientix у Бриселу

У Бриселу је 20. октобра одржан редовни састанак организација које представљају националне контакт тачке у оквиру пројекта Scientix[:]

Brussel Belgium Atomium Atom Monument Landmark

Тим Центра за промоцију науке присуствовао је редовном једногодишњем састанку националних контакт тачака у оквиру пројекта Scientix, који је одржан у просторијама Eurpean School Net-a, организације која је давне 2009. године покренула овај пројекат који је сада ушао у свој трећи циклус.

Scientix представља највећу онлајн заједницу која, на првом месту, окупља наставнике који предају СТЕМ дисциплине (енгл: Science, Technology, Engineering, Math – наука, технологија, инжењерство и математика), али и организације и доносиоце одлука у домену образовања са циљем да се скрене пажња на значај СТЕМ дисциплина у савременом образовању.

Центар за промоцију науке ће у наредне две године (2017 – 2019) бити национална контакт тачка за Србију. ЦПН ће заједно са Scientix амбасадорима, којих у овом тренутку има 17 у Србији, заједно промовисати могућности које се наставницима пружају у оквиру овог пројекта, али и ширити заједницу СТЕМ наставника у Србији.

Током састанка представници ЦПН-а су представили своје досадашње активности закључно са првом националном Scientix конференцијом која је почетком октобра одржана у Научном клубу Центра за промоцију науке а уједно су и најавили будуће активности које се планирају у оквиру овог европског пројекта.

Истражите више о Scientix пројекту

Остале активности