ЦПН на Сајму књига 2017

ЦПН на Сајму књига 2017

62. међународни сајам књига у Београду отворен је у недељу, 22. октобра, а на штанду ЦПН-а, у Хали 2а, изложена су сва издања научне заједнице објављена у последњих годину дана [:]

_MMM4617

У недељу, 22. октобра, отворен је 62. међународни сајам књига у Београду. На штанду Центра за промоцију науке, у Хали 2a, посетиоцима су током Сајма доступна сва издања научноистраживачких организација која су у последњих годину дана објављена у Србији.

Штанд ЦПН-а су, након званичног отварања, посетили, између осталих, др Бранко Ковачевић,  редовни професор ЕТФ-а и председник Савета Универзитета у Београду, као и Југослав Влаховић, чувени илустратор (часописи НИН, The New York Times, Die Zeit и многи други) и редовни професор на Факултету примењених уметности у Београду.

IMG_4268

Др Ковачевић је приликом посете штанду ЦПН-а изјавио да је важно приближити науку младима, као и да је неопходно средњошколцима пружити што више информација о научним занимањима и могућностима избора одговарајућег факултета. Такође, истакао је да је изузетно важан одзив научно-истраживачких организација чије су публикације представљене на штанду ЦПН-а, као и да је значајно што ће тај књижни фонд ове године завршити у једној универзитетској блиблиотеци, на Универзитету у Нишу.

IMG_4293

ЦПН је ове године, као и сваки пут, припремио богат програм за све посетиоце – од представљања и промоција радова домаћих истраживача до посебних програма које организују научни клубови из 13 градова широм земље, као и промоцију десетог броја часописа Елементи и новог издања ЦПН-а, књиге „Бура информација“.

cpn brending

Остале активности